Help Edu


O resursă digitală complexă pentru pregătirea cadrelor didactice, părinților și specialiștilor pentru a lucra cu copii diagnosticați cu tulburări de spectru autist.

Pandemia și școala online au crescut riscul de excluziune școlară a copiilor cu autism sau cerințe educaționale speciale (CES). Conform studiului Școala online. Elemente pentru inovarea educației – 63,8% dintre cadrele didactice intervievate (72,8% la ciclul primar) au acuzat imposibilitatea acordării de sprijin personalizat pentru elevii cu nevoi diferite de învățare.

Resursele puse la dispoziție de platforma Help Edu pot fi accesate în mod gratuit,


Cursuri de specialitate și resurse informative

Video Content

Teste și certificări

Ghidul de bune practici pentru educația online a copilului cu TSA sau CES


O resursă de exemple și informații actualizate, destinate specialiștilor, părinților și cadrelor didactice care sunt implicate în procesul de educație digitală al copiilor cu autism sau care au alte cerințe educaționale speciale (CES).Informații pentru specialiști

Informații pentru părinți

Informații pentru cadrele didactice


Accesează ghidul

Partenerii Help Edu


Granturile SEE și Norvegiene 2014 - 2021

Lucrăm pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă este sloganul Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021.


Active Citizens Fund

Program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014 - 2021.


Platforma Help Edu a fost inițiată în cadrul proiectului Acces la educație online pentru copiii cu minți aparte, inițiat de Asociația Help Autism cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul principal al acestui demers este de a identifica soluții concrete pentru modul deficitar în care
este implementată strategia de educație online pentru copii cu tulburări de spectru autist (TSA) sau cerințe educaționale speciale (CES) și pentru a construi un cadru în care aceștia pot beneficia de o educație incluzivă.

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.